Chlorella pyrenoidosa (sorokiniana) 100% zuiver
Whole food van algen met celwand intact – vezelrijk
Chlorella pyrenoidosa (sorokiniana) van Springfield wordt in Nederland in een steriele omgeving gekweekt en is dus 100% zuiver.
Chlorella is een groene alg waar veel voedingstoffen in zitten. In Japan wordt chlorella ook wel ‘geconcentreerd zonlicht’ genoemd en is daar één van de populairste voedingssupplementen. Zo bevat het vitamines, mineralen, eiwitten en actieve plantenstoffen, zoals carotenoïden. Chlorella dankt haar naam aan het feit dat het zeer rijk is aan chlorofyl (bladgroen).
Chlorella werd in 1890 ontdekt door een Nederlandse bioloog. Toen na de Tweede Wereldoorlog bleek dat de wereldbevolking door de toegenomen welvaart erg zou groeien, zag men chlorella als een goedkope manier om energierijk voedsel te produceren. Die grootschalige productie bleek helaas niet haalbaar. Sinds die tijd is er heel veel onderzoek gedaan naar de voedingswaarde van chlorella.
Wat doet Chlorella voor je gezondheid?
De volgende gezondheidseffecten kunnen op de verpakking van voedingssupplementen met chlorella staan. Bewijs voor deze gezondheidseffecten wordt nog beoordeeld door de Europese Commissie.
Chlorella:
• voor behoud van de algehele gezondheid;
• ondersteunt de reinigende werking van de lever;
• is een antioxidant, voor bescherming van gezonde cellen en weefsels;
• is goed voor hart en bloedvaten en voor een goede darmwerking;
• ondersteunt het immuunsysteem en geeft meer energie.
Chlorella wordt gebruikt als bron van vitamines, vooral vitamine A, B en K, mineralen, zoals ijzer, zink en jodium, essentiële vetzuren en eiwitten.
Supplementen met chlorella worden veelal tijdens het vasten of laagcalorische diëten gebruikt. Ook voor vegetariërs kan chlorella een goede aanvulling zijn.
Waar moet ik op letten bij gebruik van Chlorella?
In chlorella zit ook vitamine K. Overleg bij gebruik van cumarine derivaten (antistollingsmiddelen, zoals acenocoumarol en fenprocoumon) eerst met een deskundige alvorens een supplement met chlorella te gebruiken.
Goed om te weten
Er zijn diverse toedieningsvormen en doseringen van chlorella in voedingssupplementen. Probeer welke vorm en dosering voor u werkt. Springfield heeft zowel de tabletten als poeder in het assortiment. De fijne korrelstructuur, goede mengbaarheid en makkelijke oplosbaarheid in water maakt de poeder eenvoudig toepasbaar.
Meest duurzaam
Allereerst is de aard van algen als product zeer duurzaam. Algen zijn een uitstekende vervanging van dierlijke producten. Daarnaast is heterotrofe kweekmethode een zeer duurzame manier van algenkweek met een laag oppervlaktegebruik.
De producent is een EU-grondstoffenleverancier, waardoor korte transportlijnen zorgen voor een lagere milieubelasting.
Door de volledig gesloten kweekomgeving is de chlorella vrij van vreemde, ongewenste en schadelijke stoffen. Er is geen vervuiling van buitenaf mogelijk.
Duurzame kweekmethode chlorella pyrenoidosa (sorokiniana)
- Weinig down stream processing;
- Hoge dichtheid van cellen;
- Hoog drogestofgehalte van 10%;
- Klein oppervlaktegebruik en laag waterverbruik;
- Zonder pesticiden, herbiciden en antibiotica;
- Met gecontroleerd grondstoffengebruik tijdens de kweek.
Milde smaak
Vanwege de kweekmethode heeft de chlorella pyrenoidosa (sorokiniana) van Springfield een prettige milde (nootachtige/grasachtige) smaaksensatie. Dat maakt dat deze chlorella qua smaak goed mengbaar is met vanille, citrus, noten en chocolade.
Europees product
De chlorella pyrenoidosa (sorokiniana) wordt gekweekt in Oldenzaal, waarmee de producent Duplaco een Europese grondstofleverancier is.
Het gebruik van deze chlorella pyrenoidosa (sorokiniana) als grondstof verlaagt de milieubelasting door vermindering van gebruik van landbouwoppervlak en verlaging van transportkosten. Ook hier geldt een verminderde CO2 uitstoot en fijnstof vanwege korte transportlijnen. Dit is passend in een circulaire economie.
Log in als professional om de wetenschappelijke informatie over Chlorella te lezen.
Gerelateerde informatie artikelen
Acetyl-L-carnitine (ALC) is verwant aan L-carnitine en beide zijn nauw betrokken bij de energiestofwisseling. Acetyl-L-carnitine is daarnaast ook betrokken bij het functioneren en beschermen van de hersenen. ALC passeert namelijk gemakkelijk de bloedhersenbarrière, in tegenstelling tot L-carnitine.