Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van alle nieuws artikelen. U kunt een categorie kiezen uit het drop down menu of de zoekfunctie gebruiken als u op zoek bent naar een specifiek artikel.

Bent u een professional? Registreer / Log in om alle (wetenschappelijke) artikelen te kunnen lezen.

Calanusolie vergeleken met visolie en krillolie
Omega 3- & 6-vetzuren

Calanusolie verhoogt de Omega 3-Index even effectief als vis- en krillolie volgens een recent onderzoek.
De resultaten laten zien dat de olie van Calanus finmarchicus uit de Noordelijke Atlantische Oceaan een goede alternatieve bron van omega 3-vetzuren kan zijn.

Verder lezen
Veroudering tegengaan met supplement NMN/NAD+?

[Gelezen in Het Laatste Nieuws en gezien bij ‘Jinek’ en ‘Tijd voor Max’]

Energie, Ouderen

In Het Laatste Nieuws van 8 mei jl. is een interview te lezen met medisch antropoloog em. prof. Reginald Deschepper (VUB). Hij verdiept zich al jaren in de ‘materie. Heel wat onderzoekers zijn in de ban van supplementen die de biologische klok zouden afremmen én misschien zelfs omkeren.

Hoogleraar Andrea Maier was 5 januari 2023 bij Eva Jinek in haar talkshow te gast en op 7 februari bij Tijd voor Max, waar ze sprak over een supplement dat ‘enorm goed’ lijkt te werken tegen veroudering. Het supplement waarover gesproken wordt is een vorm van vitamine B3 en heeft effect op NAD+ in ons lichaam.

Verder lezen
Omega 6-vetzuur GLA uit teunisbloem belangrijk bij ADHD
Omega 3- & 6-vetzuren

Persbericht

Een nieuwe Belgische reviewstudie toont aan dat het omega 6-vetzuur GLA een prominente rol speelt als toevoeging aan een omega 3-formule met EPA en DHA bij kinderen en jongeren met ADHD-klachten. Deze studie is in augustus ’22 online gepubliceerd als onderdeel van de speciale bijlage van het wetenschappelijk tijdschrift Nutrients, Nutrition in Brain, Cognitive and Psychological Health [1].  

Verder lezen
Nieuw complex met monascin & ankaflavin, zwarte knoflook, kalium en vitamine C
Botanicals (Kruiden & planten), Hart & Bloedvaten, Productnieuws, Vitamine B, C, D, E

Regisense bevat een bijzonder complex van monacin, ankaflavin, kalium en zwarte knoflook. De extracten worden verkregen door middel van moderne fermentatietechnieken, onder strikte controle. Gecontroleerde fermentatie is een methode om gericht te sturen op de vorming van bioactieve stoffen in een goed opneembare vorm. De toevoeging van vitamine C en kalium versterken het werkingsspectrum nog verder. De bijzondere samenstelling van Regisense met kalium* en zwarte knoflook** kan ingezet worden bij het *behoud van een normale bloeddruk en **behoud van een gezond cholesterolgehalte.

Verder lezen
Verdavite Chlorella van Nederlandse bodem:
Gezond, duurzaam en milieuvriendelijk

Groener wordt het niet!

Antioxidanten, Botanicals (Kruiden & planten), Hart & Bloedvaten, Immuunsysteem, Spijsvertering

Chlorella zit bomvol antioxidanten, vitaminen, mineralen, vezels, omega 3-vetzuren en eiwitten. Kortom, de alg is het toverpoeder van de voedingswereld. Niet alleen goed voor je eigen gezondheid, maar ook goed voor de planeet.

Algen, waaronder chlorella, behoren tot de oudste leefvormen op aarde. Ze komen al 2,5 miljard jaar voor op onze planeet. Het zijn kleine plantjes zonder wortels, bladeren of stengels. In 1890 werd chlorella ontdekt door de Nederlander Beijerinck. Vandaag zet Nederland zijn pioniersrol voort op het gebied van chlorella. Een Nederlands bedrijf heeft een uniek productieproces ontwikkeld om duurzaam en milieuvriendelijk chlorella te kweken. Doordat de celwand bij dit proces intact blijft, heeft het bovendien aanvullende gezondheidsvoordelen voor de mens.

Verder lezen
MenaQ7 – De Pionier van Vitamine K2
Botten & Gewrichten, Hart & Bloedvaten, Vitamine K2

De gemiddelde inname van K-vitamines via de voeding is aanzienlijk gedaald de afgelopen 50 jaar.  De huidige inname van vitamine K2 wordt onvoldoende geacht.

De Rotterdam-studie is een langlopende studie waar ruim 4500 mensen aan deelnemen. Zo werd ook bekeken wat de inname via voeding was van vitamine K2. In dit onderzoek werd vastgesteld dat ongeveer 90% van de deelnemers een tekort heeft aan vitamine K2.

Verder lezen