
Omega 3-vetzuren
Essentiële vetzuren, zoals omega 3- en 6-vetzuren zijn belangrijk voor je gezondheid. Zij spelen een rol in bijna elke cel van het lichaam. Vooral voor kinderen zijn deze erg belangrijk.
Omdat het lichaam deze vetzuren niet zelf kan produceren, moeten zij via de voeding worden opgenomen. Vette vis is een uitstekende bron van omega 3-vetzuren. De overheid adviseert elke week minstens tweemaal vis te eten, waarvan eenmaal een portie vette vis.
EPA (Eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) zijn vormen van omega 3-vetzuren en dragen bij tot de normale werking van het hart. DHA draagt tevens bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen en de normale hersenfunctie.
Calanusolie verhoogt de Omega 3-Index even effectief als vis- en krillolie volgens een recent onderzoek.
De resultaten laten zien dat de olie van Calanus finmarchicus uit de Noordelijke Atlantische Oceaan een goede alternatieve bron van omega 3-vetzuren kan zijn.
Sinds kort heeft de Noorse overheid de deuren geopend voor duurzame, commerciële oogst van Calanus finmarchicus, de onuitputtelijke bron van energie in de Noordelijke Atlantische Oceaan.
De enige producent van calanusolie – Calanus AS – mag nu grotere hoeveelheden van deze planktonsoort oogsten om in de grotere vraag te voorzien. Dit kreeftachtige schaaldiertje werd tot voor kort vooral voor wetenschappelijke doeleinden gevangen. Nu kunnen dus meer omega 3-supplementen, zoals NourSea Calanus® olie, hun weg naar een breder publiek vinden. De effecten voor het milieu blijven uiteraard op de eerste plaats staan.
Calanusolie is een nieuwe en bijzondere vorm van omega 3-vetzuren en is voor het eerst beschikbaar als voedingssupplement. Calanusolie wordt verkregen uit Calanus finmarchicus (zoöplankton) uit de schone, noordelijke wateren. Deze olie is bijzonder vanwege de omega 3-vetzuren in de vorm van wax esters (was esters) en vanwege de rode kleur. Calanusolie wordt al langer gebruikt als voedingsbron bij de kweek van Atlantische zalm. Deze bijzondere olie is nu als eerste in Nederland beschikbaar als actief bestanddeel in een voedingssupplement.