Rijk aan Vitamine B - diverse zaden

Vitamine B

B-vitaminen zijn belangrijk voor tal van biochemische reacties. Als enzymen en co-enzymen zijn ze essentieel voor het vrijmaken van energie uit voeding en de verbranding van suikers, koolhydraten, eiwitten en vetten. Tussen de individuele vitaminen vinden belangrijke biochemische interacties plaats. De B-vitamines werken samen en zijn voor hun individuele taken afhankelijk van elkaar.

De verschillende B-vitaminen hebben veel functies in het lichaam. B-vitaminen dragen onder andere bij tot:

•  een normaal homocysteïne metabolisme (B6, B12);
•  de vermindering van vermoeidheid en moeheid (B2, B6, B12);
•  een normaal energieleverend metabolisme;
•  de normale werking van het immuunsysteem (B6, B12);
•  een normaal psychologische functie (B6, B7, B12);
•  de normale werking van het zenuwstelsel;
•  de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen (B2);
•  de instandhouding van normale slijmvliezen (B2, B7);
•  de instandhouding van normale huid (B2, B7);
•  de instandhouding van normaal haar (B7);
•  de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade (B2);
•  de instandhouding van normale rode bloedcellen (B2);
•  een normale vorming van rode bloedcellen (B6, B12);
•  het normale metabolisme van ijzer (B2);
•  een normaal metabolisme van eiwitten en glycogeen (B6);
•  een normale cysteïnesynthese (B6);
•  de regulering van de hormonale activiteit (B6);
•  een normaal metabolisme van macronutrienten (B7).
Vitamine B12 speelt een rol in het celdelingsproces (B12)

Registreer of log in als professional om de (wetenschappelijke) artikelen te lezen.

Volg ons op social media en blijf op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen